Amanda Rantanen on valittu mukaan Helmareiden ryhmään, joka kohtaa tiistaina EM-karsinnan tärkeässä vierasottelussa Skotlannin.

 

 

Kuva: Hannu Tuominen

 

Joukkueen kapteeni Amanda Rantanen on kutsuttu mukaan maajoukkueryhmään, joka kohtaa EM-karsintaottelussa tiistaina 1. joulukuuta Skotlannin.

 

Kyseessä on Rantasen ensimmäinen kutsu A-maajoukkueeseen. PK-kippari on edustanut Suomea nuorisomaajoukkueissa uransa aikana 22 kertaa ja iskenyt Pikkuhelmareille 12 täysosumaa. Syyskuussa Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul valitsi Rantasen mukaan U23-maajoukkueen leirille Eerikkilään. Keskikenttäpelaajan loistavat otteet Kansallisessa Liigassa nostivat hänet kolkuttelemaan maajoukkueen portteja ja nyt yksi Rantasen unelmista toteutuu.

 

- Ihan hullua. Yhtäkkiä olen pelaajien seurassa, joita olen aina ihaillut ja katsonut ylöspäin. Yksi iso unelma täyttyy. Varsinkin nuorempana unelmoin maajoukkueesta. Kun pelasin pari vuotta Ykkösessä, ajattelin etten enää pelaa Suomi-paidassa. Liiganousun ja päättyneen kauden myötä unelma heräsi tavallaan uudestaan eloon. Päävalmentaja Signeul vieraili alkuvuodesta meidän joukkueen treeneissä ja silloin sitä ehkä tajusi, ettei se unelma ole välttämättä lopullisesti haudattu, Rantanen pohti matkalla Palloliiton koronatesteihin.

 

Vaikka liigakausi päättyi reilut pari viikkoa sitten, on Rantanen pitänyt virettään yllä juuri mahdollisen Helmarikutsun takia.

 

- Kauden päätöspelin jälkeen meillä oli vielä parit joukkuetreenit. Tarvitsin raskaan kauden jälkeen lepoa ja palautumista, mutta olen käynyt omatoimisesti pitämässä pallotatsia yllä. Sain myös Lagerblomin Lasselta räätälöidyn juoksuohjelman, jota olen noudattanut.

 

Rantanen lähtee Helmareiden mukaan aivan kuten PK-35 lähti ensimmäiseen liigakauteensa. Kovalla asenteella, täysillä heittäytyen ja jokaisesta hetkestä nauttien.

 

- Tottakai minua jännittää, tämä on minulle todella tärkeä ja iso juttu. Nyt pääsen näkemään millainen taso maajoukkueessa on ja mittaamaan oman osaamiseni Suomen parhaiden pelaajien kanssa. Taso on varmasti kovempi kuin mihin olen tottunut. Aion heittäytyä täysillä ja antaa kaikkeni. Liigakausi on osoittanut että pärjään korkealla tasolla. Menen sinne omana itsenäni, ei minun tarvitse tehdä mitään erityistä. Tällaisena pelaajana ja ihmisenä minut on sinne kutsuttu, joten omia vahvuuksia käyttäen pärjään varmasti.

 

Tsemiä, Amanda!

 

Skotlanti - Suomi ottelu Easter Road Stadiumilla (Edinburgh) pelataan tiistaina 1.12. klo 21:30 Suomen aikaa. Suora lähetys YLE TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 21:23 alkaen.