Junioripäällikkö: ”Tytöt oikealla tiellä!”

PK-35:n tyttöpuolelta löytyy luonteva kehityspolku 5v5- ja 8-8-vaiheesta ison kentän ikäluokkiin sekä aina naisten liigajoukkueeseen saakka.

Juuri nyt punamustien tärkeänä tavoitteena on saada nuorimpiin tyttöjoukkueisiin lisää pelaajia. Muun muassa erinomaiset olosuhteet ja laadukas valmennus ovat hyviä syitä, miksi PK-35:n toimintaan kannattaa liittyä mukaan.

- Nuorimmissa tyttöikäluokissamme pääasioita ovat hauskanpito ja ryhmässä toimimisen opettelu, johon tarvitaan selvät säännöt, tyttöjen 5v5- ja 8v8-vaiheen toiminnasta vastaava junioripäällikkö Miro Kauti sanoo. 

- Apuvalmentajiemme koulutusta on yhä lisättävä ja kehitettävä. On tärkeää, että pystymme harjoittelemaan riittävän pienissä ryhmissä ja tarjoamaan jokaiselle pelaajalle mahdollisimman yksilöllistä valmennusta.

Vaikka jo 5v5-vaiheessa käydään läpi esimerkiksi pelinavaamisen perusasioita, nuorimmissa ikäluokissa korostuu pelaajien oma päätöksenteko. Kuten Kauti sanoo, heitä ei haluta kauko-ohjata, vaan kannustetaan oppimaan oman oivaltamisen kautta.

- En ainakaan itse käske pelaajia, mutta annan heille toki vinkkejä. Haluan tässä yhteydessä mainita, että esimerkiksi T11-joukkueessa, jonka valmentajina toimivat Ville Ylianunti ja Markus Lautala, tehdään pelaajakehityksen eteen aivan erinomaista työtä.  

5v5-vaiheen tyttöjoukkueet harjoittelevat PK-35:ssä kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Seuran eri ikäluokkien välillä tehdään toimivaa yhteistyötä, joten pelaajat voivat päästä harjoittelemaan itseään vanhempienkin kanssa.

Tyttöjen 8v8-joukkueissa viikkoharjoituskerrat vakiintuvat kolmeen. Näissä ikäluokissa harjoitellaan muun muassa pelinavaamis-, rakentelu- ja murtautumismalleja eli yhteistä toimintaa pelin eri vaiheissa – unohtamatta tietenkään perustaidollisia asioita, jotka ovat treeneissä jatkuvasti läsnä.

- 8v8-vaiheen päätarkoituksena on valmistaa pelaajia ison kentän peleihin, jotta siirtymä olisi mahdollisimman helppo ja luonteva. Meillä on nyt ideana alkaa järjestää 07-tytöille aamutreenejä, jotka tarjoavat heille mahdollisuuden hyödylliseen lisäharjoitteluun, Kauti jatkaa. 

- Ylipäätään on tärkeää, että toimintamme jokapäiväinen laatu pysyy korkealla tasolla. Olemme jo oikealla tiellä, mutta meidän on oltava koko ajan valmiita myös kehittymään. Voimme olla kaikissa asioissa vielä nykyistä parempia.

Kautin mukaan ihannetilanteessa tyttö aloittaisi futiksen PK-35:ssä ja voisi edustaa seuraa aina naisten liigajoukkueeseen asti. Tällaisia esimerkkejä jo löytyykin. Punamustien toiminnan laadusta kertovat paljon pelaajien säännölliset kutsut tyttöjen maajoukkueisiin.  

PK-35 kiittää Miroa kommenteista sekä toivottaa kaikki jalkapallosta kiinnostuneet tytöt ja pojat mukaan toimintaansa!