Onnittelut Kimmo Järviselle!

PK-35:ssä jo 34 vuotta vaikuttanut Kimmo Järvinen on valittu seurassa lokakuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Järvinen, 62, on hyvä esimerkki siitä, ettei jalkapallon parissa vapaaehtoisena toimivan tarvitse aina olla seuran virallinen toimihenkilö. Hän on vuosikymmenten aikana tehnyt punamustien eteen paljon arvokasta taustatyötä eri tehtävissä.

- Tulin alun perin vuonna mukaan vuonna 1986 nappulasarjaan vetäjäksi, kakkosvalmentajaksi ja ylipäätään apumieheksi. Tämä tapahtui Hannu Tullan kautta. Toimin välillä myös huoltajana ja autoin aina, jos joku ei päässyt paikalle, Kimmo sanoo.

Järvisen tytär ja poika pelasivat tuolloin PK-35:ssä. Hän korostaa, ettei ole koskaan halunnut itseään erityisesti näkyviin. Pihlajamäen pitkäaikaiseen herrasmiesryhmään kuuluva Kimmo on pitänyt tietoisesti matalaa profiilia.

- Tässä seurassa on aina ollut hienoa ja rehtiä porukkaa, jonka kanssa on kiva toimia. Jos jotakuta meistä ei ole vähään aikaan näkynyt, soittelemme kyllä perään. Emme salli luvattomia poissaoloja, Järvinen naurahtaa. 

- Futiksen ja tämän seuran kautta on syntynyt elinikäisiä ystävyyssuhteita. Kun menee kentälle, tuntuu kuin menisi kotiin. Tämä on meille tosi tärkeä henkireikä.

Kimmo toimi vuosina 1992-96 seuraikoni Timo Asikaisen kanssa Pihlajamäen kentän iltavahtimestarina. Ja kuten nyt päättyneelläkin kaudella, hän oli jo liigavuonna 1998 mukana PK-35:n miesten kotipelien yhtenä tärkeänä järjestäjänä.

- Se oli ikimuistoinen kausi. Kun viikonloppuna oli ottelu, aloitimme hommat perjantaina ja lopetimme ne vasta seuraavalla viikolla. Olin siihen mennessä ehtinyt nähdä miesten edustusjoukkueen pitkän taipaleen vitosdivarista aina Veikkausliigaan asti.

Järvinen korostaa punamustien lukuisten muiden Kuukauden vapaaehtoisten tavoin seuran merkittävää kehitystä vuosien varrella. Esimerkiksi harjoitusolot sekä valmentajien koulutustaso ja ammattitaito ovat nousseet tasaisen varmasti. 

- Aikoinaan käytiin vain välttämättömät kurssit. Ja nyt kenttää ei tarvitse enää kalkata, kun se on tekonurmi, Kimmo sanoo pari käytännön esimerkkiä.

- Tässä seurassa on hyvä olla. Uudet jäsenet saavat aina ystävällisen vastaanoton. On hienoa, että seuran lämmintä henkeä muistavat myös useat täällä pelanneet nykyiset ammattipelaajat. Itse aion jatkaa entiseen malliin. Haluan nyt samalla lähettää kaikille terveisiä ja toivottaa hyvää vointia.

PK-35 puolestaan onnittelee Kimmo Järvistä valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle lisää hyviä hetkiä futiksen parissa!