B-pojissa uusi valmennustiimi

PK-35:n B-poikien ykkösjoukkueen uusi päävalmentaja Jirijoonas ”Innu” Kanth korostaa tehtävässään henkilökohtaisen pelaajakehityksen ja -kasvatuksen merkitystä.

Kanth, 34, on valmentajaksi vielä melko kokematon, mutta hänellä on alasta oman pelaajauransa pohjalta jo kypsiä näkemyksiä. Kaiken taustalla on pitkäaikainen rakkaus jalkapalloa kohtaan. 

- Valmentajat toimivat nyt paljon aiempaa kokonaisvaltaisemmin. Suunnittelu- ja tarkkailutyötä tehdään huomattavasti enemmän kuin takavuosina. Haluan valmennustiimini kanssa asettaa aina pelaajien edun etusijalle, Innu sanoo. 

- Otteluissa on osattava tehdä nopeita ratkaisuja. Tässäkin asiassa auttaa joukkueen valmentajien välinen sujuva yhteistyö.

Kanth toimii B-poikien valmennustiimissä punamustissa aiemminkin koutsanneiden Akseli Innasen ja Tapio Tammisen kanssa. Hän alleviivaa haastattelun aikana toistuvasti niin valmentajien välisen kuin koko joukkueen sisäisen yhteistyön merkitystä.

- ”Aksun” ulosanti on todella hyvä. Hän eläytyy futikseen intohimoisesti ja osaa katsoa peliä analyyttisesti. ”Tapsan” vankka kokemus puolestaan näkyy muun muassa siinä, että hän pystyy entisenä laitapelaajana tuomaan meille arvokasta pelipaikkakohtaista osaamista. Heillä kummallakin on valmentamiseen hyvä kasvatuksellinen ote.

Kanth saapui PK-35:een marraskuun alussa HIFK:n naisjoukkueesta, joka pelaa Kolmosessa. Hän nautti päättyneellä kaudella ajastaan siellä, mutta sanoo nyt olevansa erittäin tyytyväinen juuri valmennustiimin tuomaan ja luomaan lisäarvoon.

- Voin myöntää, että sisälläni on syttynyt tietynlainen koutsikipinä. Ajatus valmentamisesta alkoi kypsyä pikkuhiljaa pelaajaurani jälkeen, muun muassa HIFK:ta, FC Viikinkejä ja FC Kiffeniä edustanut Innu jatkaa.

- Koko valmennustiimimme haluaa nimenomaan kehittää pelaajia ja kasvattaa heitä samalla ihmisinä. Kun pyrin jotakin opettamaan, haluan tehdä sen mahdollisimman henkilökohtaisella tasolla. En esimerkiksi itse pelaajana saanut koskaan riittävästi pelipaikkakohtaista valmennusta. 

Kanthin harkitusta puheesta kuuluu, että hän on koulutukseltaan opettaja. PK-35 tarjoaa Innulle nyt uuden mielenkiintoisen mahdollisuuden hänen toistaiseksi nuorella valmentajaurallaan. Tiettyä symbolista merkityksellisyyttä lisää, että Kanthin äidinäiti on kotoisin punamustien alkuperäisestä kotikaupungista Viipurista.

- Olen pelannut usein PK:ta ja esimerkiksi Esa Terävää vastaan. Muistan lisäksi hyvin miesten liiga-ajat (1998) Pukinmäessä. Olemme hyvässä mielessä piskuinen lähiöseura, jolle paikallisuus on tärkeä arvo, Innu sanoo.

- Nyt on vain toivottava, että maailman nykytilanne kääntyy jossain vaiheessa parempaan suuntaan. Tehdään yhdessä hyvää työtä, pidetään huumori mukana ja nähdään kentillä!

PK-35 kiittää Innu Kanthia haastattelusta ja toivottaa hänet lämpimästi tervetulleeksi punamustaan futisperheeseen!